Itinerari diocesà de formació

(Alvaro Silvestre) El bisbe auxiliar de València monsenyor Javier Salinas, responsable de la Vicaria per a la Evangelització i Transmissió de la Fe de l´Arquebisbat, va presentar el passat 4 de novembre l'Itinerari Diocesà de Formació "Tornar a l'escola de Jesús" que es desenvoluparà des d'enguany i fins a 2020.

En l'acte va tenir lloc la presentació de la guia bàsica i la guia per a l'animador i es va explicar als assistents el contingut de les catequesis per al pròxim trienni.

L'actualització dels mètodes catequétics és fonamental. L'Itinerari Diocesà de Formació (IDF) és una iniciativa diocesana per a la formació en la fe que proposa, al llarg del pròxim trienni, “Tornar a l'escola de Jesús”. Durant 2017 el IDF se centrarà en la forma d'educar de Jesús. Per açò, “Educar: trobada de llibertats” és el títol del llibre per al 2017-2018. El bisbe auxiliar de València monsenyor Javier Salinas, responsable de la Vicaria d´Evangelització, va animar a “emprendre de nou el camí de les vostres reunions de formació”, per a “recuperar i renovar la nostra adhesió a l'Evangeli, fonament de la nostra alegria; un camí en grup, en el qual també entrarem en la Doctrina Social de l'Església”. Així, segons va expressar el prelat, “es tracta de tornar a l'escola de Jesús, una escola diferent de la qual tenim experiència o podem imaginar: es tracta d'escoltar de nou l'Evangeli, de comentar-ho en grup, de deixar-ho ressonar en el nostre interior i anar descobrint, amb l'ajuda de l'Esperit, què hem de fer per a viure el camí de Jesús: el camí de la nostra plena realització com a persones, com ens recorda el papa Francesc, «eixir, caminar i sembrar sempre de nou» (EG, 21)”.

L´IDF "és un camí de formació cristiana per a tots, per a aprofundir en la fe rebuda, propiciar un major creixement en la vida cristiana i proposar la vinculació a la vida de l'Església, especialment dirigit als grups que van seguir els anteriors Itineraris Diocesans d´Evangelització i de Renovació".