ACTIVITATS LAIQUES

(J. E.) Pla La societat i el ser humà han evolucionat, i el ser humà que és espiritual per naturalesa, necessita el cultiu integral d'una espiritualitat àmplia, que es puga estructurar amb una vivència civil quotidiana.

Som cultura. I a través de diferents activitats culturals desenvolupem la consciència espiritual i la pertinença a la societat.

Gran part de la nostra activitat com a sers humans (els debats polítics i ideològics, la solidaritat, el gaudi de l'art o de l'esport, el desenvolupament de la ciència o la creació artística) està basada en valors, creences i expectatives que transcendixen el món físic, i que ens remeten a una sèrie de creacions amb impressionants assoliments espirituals.

Però veig una gran desconnexió entre la vivència de la fe i les activitats culturals que s'organitzen a la ciutat, entre el que es viu en els temples i el que es debat en la societat civil. La Declaració Universal dels Drets Humans és espiritualitat laica en estat pur.

Constate que gran part dels creients practicants són majors i estan tancats amb els seus déus. Compartisc algunes de les activitats, amb espiritualitat laica, en les quals he participat recentment a la ciutat de València. I convide que ens fem més presents en les mateixes.

- El dia 22/09/2017, el Palau de la Música va acollir el Fòrum Internacional de Música sota el lema “Anem a escoltar-nos”.

- El dia 21/09/2017, 40 xiquets i xiquetes omplien l'Ajuntament de València de música simfònica.

- El dia 21/09/2017, l'Orquestra de València va oferir un concert per primera vegada a la plaça de l'Ajuntament amb la millor música de cinema.

- El dia 20/09/2017, el Museu d’Història de València va celebrar el Dia Internacional de la Pau amb una exposició i una taula redona.