PREGUEM AMB EL PAPA FRANCESC

Els «anticossos» contra els virus del nostre temps
En el tradicional acte de veneració a la Immaculada a la plaça d’Espanya de Roma, que es va celebrar el passat 8 de desembre, el papa Francesc va pronunciar una pregària adreçada a la Mare Immaculada, on demanava pels habitants de la ciutat i de tot el món. Destaquem els següents fragments:

Gràcies perquè, tan prompte com vos adrecem un pensamento una mirada o una Avemaria fugaç, sempre sentim la vostra presència maternal, tendra i forta.

Mare, ajuda’ns a desenvolupar els "anticossos" contra alguns virus del nostre temps:
la indiferència, que diu: "No em preocupa"; la mala educació cívica que menysprea el bé comú; la por del diferent i de l’estranger; el conformisme disfressat de transgressió; la hipocresia d'acusar els altres mentre es fan les mateixes coses; la resignació davant de la degradació ambiental i ètica; l'explotació de molts hòmens i dones.
Ajuda'ns a rebutjar estos i altres virus amb els anticossos que provenen de l'Evangeli. Feu que prenuem el bon hàbit de llegir cada dia un passatge de l'Evangeli i, seguint el vostre exemple, guardar la Paraula en el nostre cor, per tal que, com una bona llavor, done fruit en les nostres vides.