Bombas Gens o la Necessitat de Compartir

ART I ACCIÓ SOCIAL
Des del passat 8 de juliol la ciutat de València disposa d’un nou centre d’art. Situat al barri de Marxalenes, ha estat impulsat per la Fundació Per Amor a l’Art, un projecte familiar que va sorgir de la necessitat de compartir amb la societat part del que ella li havia donat. La primera activitat de la Fundació va ser social, i es va concretar en la col•laboració amb el Centre d’Acolliment Sant Francesc d’Assís a Palma de Gandia; un vessant que també es desenvoluparà en el mateix edifici, ja que un aspecte fonamental de la missió de l’entitat és atendre els més necessitats, especialment xiquets en situació de vulnerabilitat. La Fundació, a més a més, dóna suport a la recerca en malalties rares i, en concret, a la malaltia de Wilson.

El centre ocupa l’antiga fàbrica de Bombas Gens que, després de dos anys de rehabilitació, ha posat en funcionament cinc naus. Però, a més a més, s’ha restaurat el refugi antiaeri de la Guerra Civil i s’ha obert el Centre de Coordinació de l’Equip Wilson. Dos de les cinc naus es dediquen a la presentació de la col•lecció de la fundació, unes altres dos a les exposicions temporals, i l’última a altres projectes específics. El centre ha posat en marxa un programa didàctic, les activitats del qual són dinamitzades per un equip de mediadors que s’encarrega de fer accessible l’obra exposada a tot tipus de públic.

La idea de crear un centre d’art va sorgir fa ja alguns anys, i impulsat pel mateix motiu de la Fundació: compartir. «Perquè generar una col•lecció d’art i no compartir-la no té massa sentit», afirma Susana Lloret, vicepresidenta de la Fundació. I afig: «I un centre d’art permet compartir-la amb el públic, i també amb altres centres d’art, que al seu torn compartiran també amb nosaltres, de manera que l’art “viatge” en els dos sentits: des de València i cap a València».
El projecte ha estat desenvolupat per un gran equip de professionals. L’assessoria de Vicente Todolí és tota una garantia.

Adreça: Avinguda de Burjassot, 54. Més detalls: www.bombasgens.com