18 de Febrer / DIUMENGE PRIMER DE QUARESMA

LECTURA DEL LLIBRE DEL GÈNESI 9, 8-15
Déu digué a Noé i als seus fills: — «Jo faig la meua aliança amb vosaltres, amb els vostres descendents i amb tots els éssers animats que hi ha amb vosaltres, els ocells, el bestiar i tots els animals domèstics i salvatges que han eixit de l’arca i que ara viuen en la terra. Jo faig amb vosaltres esta aliança meua: la vida no serà mai més exterminada per l’aigua del diluvi, no hi haurà mai més cap diluvi que devaste la terra.» Déu afegí: — «El signe d’aliança que establisc entre jo i vosaltres i tots els éssers animats que vos envolten per totes les generacions és este: posaré el meu arc en els núvols com a signe de la meua aliança amb la terra. Quan cobriré la terra de nuvolades i apareixerà l’arc entre els núvols, em recordaré de l’aliança que hi ha entre jo i vosaltres i tots els éssers animats; les aigües del diluvi no tornaran a destruir la vida.» Paraula de Déu.

SALM RESPONSORIAL 25
R. El vostres camins, Senyor, són fruit d’amor fidel per als qui guarden la vostra aliança.
- Feu que conega, Senyor, els vostres camins, que aprenga les vostres sendes. Encamineu-me en la vostra veritat, instruïu-me, perquè vós sou el Déu que em salveu.
- Recordeu-vos, Senyor, de la vostra pietat i de l’amor que heu guardat des de sempre. Compadiu-vos de mi, vós que ameu tant.
- El Senyor, bondadós i recte, ensenya el bon camí als pecadors. Encamina els humils per sendes de justícia, els ensenya el seu camí.

LECTURA DE LA PRIMERA CARTA DE SANT PERE 3, 18-22
Estimats: També Crist patí a causa dels pecats una vegada per sempre, el just, pels injustos, per a conduir-nos a Déu. Va morir en la carn, però per l’Esperit fou vivificat. Amb este Esperit anà a predicar als esperits empresonats, que s’havien resistit a creure en altre temps, quan la paciència de Déu esperava, mentres Noé construïa l’arca. En aquella arca se salvaren, gràcies a l’aigua, unes poques persones, huit en total. I tot això prefigurava el baptisme que ara vos salva, i que no és una neteja de la brutícia del cos, sinó demanar a Déu una consciència pura, per la resurrecció de Jesucrist, que seu a la dreta de Déu. Paraula de Déu.
VERS ABANS DE L’EVANGELI Mt 4, 4b L’home no viu només de pa; viu de tota paraula que ix de la boca de Déu.

LECTURA DE L’EVANGELI SEGONS SANT MARC 1, 12-15
En aquell temps, l’Esperit impulsà Jesús cap al desert, on passà quaranta dies, temptat per Satanàs. Vivia entre les feres i els àngels l’assistien. Després que Joan fou empresonat, Jesús anà a Galilea a predicar la Bona Nova de Déu; deia: — «Ha arribat l’hora i el regne de Déu està prop. Convertiu-vos i creieu en la Bona Nova.» Paraula del Senyor.