ART I ESPIRITUALITAT - Revista Cresol

Vaya al Contenido

Menu Principal:

Sumari > CRESOLET
 
ART I ESPIRITUALITAT  
 
DIACONIA DE LA BELLESA: CREAR PONTS ENTRE ELS ARTISTES I DÉU

 
El grup Diaconia de la Bellesa va celebrar a Roma un Simposi d’una setmana que va començar el 18 de febrer, festa del benaurat fra Angèlic. Este grup va nàixer després de molts anys de reflexió entre Anne i Daniel Facérias i monsenyor Rey, bisbe de Fréjus-Toulon, i després d’un encontre amb el nostre cardenal-arquebisbe Antonio Cañizares. Comença en 2012, mentre se celebrava el Sínode de Bisbes per a la Nova Evangelització, amb l’objectiu de fer retornar els artistes a la bellesa i la bellesa als artistes, per tal que es facen testimonis de la bellesa de Déu.

 
 
El 24 de febrer el papa Francesc els va rebre a la sala del Consistori i els va dirigir unes paraules. En el seu discurs els va fer vore que els artistes són cridats a donar a conéixer la gratuïtat de la bellesa i els va animar a exercir el seu servici en l’Església per a promoure una cultura de trobada i per a fer visible la Bellesa inefable de l’amor de Déu en el món:
 
 
- «Així que vos convide a desenvolupar els vostres talents per a contribuir a una conversió ecològica que reconega la dignitat eminent de cada persona, el seu valor peculiar, la seua creativitat i la seua capacitat de promoure el bé comú. Que la vostra recerca de la bellesa en les vostres creacions siga animada pel desig de servir a la bellesa de la qualitat de vida de les persones, de la seua harmonia amb el medi ambient, de la trobada i l'ajuda mútua (cf. enc. Laudato Si’, núm. 150). Vos anime, doncs, en esta Diaconia de la Bellesa, a promoure una cultura de trobada, a construir ponts entre les persones, entre les nacions, en un món on encara s’alcen molts murs per por a l'altre. Procureu també testimoniar, en l'expressió del vostre art, que creure en Jesucrist i seguir-lo ˝no és només una cosa verdadera i bona, sinó també bella, que pot omplir la vida d'una esplendor nova i d’una alegria profunda, també enmig de les proves˝ (Exhortació apostòlica Evangelii Gaudium, núm. 167). L'Església compta amb vosaltres per a fer perceptible la Bellesa inefable de l'amor de Déu i per a permetre a cadascú de descobrir la bellesa de ser estimat per Déu, de ser omplit amb el seu amor, per a viure i donar testimoni en l'atenció als altres, especialment a aquells que són exclosos, ferits, rebutjats en la nostra societat».
Portada | Sumari | Edicions Anteriors | Contacte´ns | Mapa general del sitio
Copyright © 2018 Revista Cresol
Regreso al contenido | Regreso al menu principal