Editorial - Revista Cresol

Vaya al Contenido

Menu Principal:

Sumari
 
Falles per a la germanor
 
 
 
Hem aconseguit un número més amb el tema de l´humanitat en les falles. No és fàcil, amics… En estes pàgines senzilles anem fent un caminet de diàleg humà, cordial, social i amable, entre  l'Església i la societat civil. Amb l'ajuda de tots vosaltres, ens plantegem -en cada edició de forma diferent- els reptes del catolicisme valencià ara i ací (vegeu les Jornades de la UIMP).
 

 Pretenem que la revista siga dinàmica i inspiradora; en esta ocasió li hem proposat unes preguntes a la vicepresidenta de la Generalitat, la senyora Mónica Oltra. Gràcies per acceptar la invitació a participar. Un honor! Reba el nostre respecte afectuós i la millor consideració.
 

 En cada edició valorem i reconeixem diversos col·laboradors, perquè amb els seus dons i talents puguen servir a la inculturació de la fe, amb els més pobres com a protagonistes. I tot per a ajudar a la comunicació diocesana i per a fer d'este territori valencià un lloc millor.

 Un nou número per a purificar el que ens destorba, amb el tema del mes de les Falles: Humanitat en les Falles. Foc purificador: «He vingut a portar foc a la terra i tant de bo estiguera ja cremant», deia Jesús. Hem heretat una festa global, reconeguda recentment com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat. Les falles desborden humor i són crítiques, purificadores. Foc per a la germanor. Foc al clericalisme i a l'individualisme en la nit de la cremà.
 
 
  Patrimoni Immaterial de la Humanitat. Fixem la nostra atenció en el terme «humanitat». «Humanitat en les falles». Una festa d'humanisme: humanisme del treball; humanisme de la solidaritat; humanisme de la diversitat; humanisme de la fe. Creativitat i civisme. Una festa per als drets humans i per al desenvolupament sostenible. Una festa per a la religiositat popular i per a la devoció a la Mare de Déu. Falles per a la germanor i l'amistat. Que visca València i que visquen les Falles de 2018. I que no falten bunyols per a la festa.
 
———
 
 
COMPARTINT. De nou proposem la iniciativa de compartir els butlletins parroquials. Si són lleugers, CRESOL prestarà el servei del seu repartiment a l'interior de la revista. En este número compartim el de la parròquia sant Josep Artesà de València.
Portada | Sumari | Edicions Anteriors | Contacte´ns | Mapa general del sitio
Copyright © 2018 Revista Cresol
Regreso al contenido | Regreso al menu principal