Parròquies ecològicament sostenibles, per V. Torró - Revista Cresol

Vaya al Contenido

Menu Principal:

Sumari > CRÒNIQUES
 
PARRÒQUIES ECOLÒGICAMENT SOSTENIBLES
 
 
Vicenta Torró Martínez
 
  He assistit a diverses trobades i ponències en els darrers mesos; i es repetixen els temes de la preocupació per la cura de la naturalesa i la defensa dels pobres. Però no trobe massa propostes d'alternatives que siguen viables i sostenibles en les parròquies.
 
  Vaig estar en la conferència de Jorge Reichmann a la Nau; vaig escoltar els ponents del Fòrum; i vaig assistir a la xarrada impartida per Vicent Roig sobre l'encíclica Laudato si' que va tenir lloc al Centre Arrupe. En tots els fòrums s'insistix en la sensibilització i en la presa de consciència sobre la qüestió ecològica, però m'agradaria trobar un èmfasi major en algunes mesures que tots podem posar en pràctica per a un desenvolupament sostenible. Ací en van algunes que podem posar en pràctica en l'àmbit parroquial:
 
 · Empreu bombetes de baix consum per tal de reduir el consum d'energia en il·luminació: fluorescents compactes i LED (Light-Emitting Diode). Pràctiques de conservació d'energia com, per exemple, apagar els aparells i usar aire condicionat regulat.
 · Eviteu imprimir documents que poden llegir-se en la pantalla per tal de reduir el consum de paper.
 · Escriviu, fotocopieu i imprimiu a doble cara i aprofiteu l'espai (sense deixar marges excessius).
 · Reduïu el consum de productes que continguen substàncies tòxiques, com insecticides, dissolvents, desinfectants, llevataques, abrillantadors, productes de neteja agressius (netejar sense clor).
 · Rehabiliteu les vivendes i les instal·lacions parroquials per tal de fer-les més sostenibles (millor aïllament, etc.).
 · Empreu aparells que funcionen amb energia solar: ràdios, carregadors de mòbils, ordinadors portàtils...
 · Formeu per a orientar el vot als partits amb polítiques més favorables a la sostenibilitat.
 · Celebreu en la parròquia la temporada de la Creació (1 de setembre - 4 d'octubre). Dia de la Terra (22 d'abril), Dia Mundial del Medi ambient (5 de juny), Dia Mundial d'Oració per la Creació (1 de setembre), Festa de Sant Francesc d'Assís (4 d'octubre)...
 · Motivem a fer ressó la Campanya de l'Acord de París.
 
Programeu esdeveniments “fe i ecologia” en la parròquia.
Portada | Sumari | Edicions Anteriors | Contacte´ns | Mapa general del sitio
Copyright © 2018 Revista Cresol
Regreso al contenido | Regreso al menu principal