PROMPTUARI - Revista Cresol

Vaya al Contenido

Menu Principal:

Sumari > CRESOLET
PROMPTUARI LITÚRGIC    
QUARESMA
 
Va començar el 14 de febrer. Acaba el dijous 29 de març abans de la missa vespertina.
 
19 de març: Solemnitat de Sant Josep, espòs de Maria. Aniversari de la inauguració del pontificat del papa Francesc.
 
24 al 31 de març: Setmana Santa. Comença el dissabte 24 de març després de l’hora nona. L’Església celebra els misteris de la salvació realitzats per Crist en els darrers dies de la seua vida, començant per la seua entrada messiànica a Jerusalem.
 
TRÍDUUM PASQUAL
Comença el Dijous Sant, enguany 29 de març, continua durant el Divendres Sant i el Dissabte Sant, té el seu centre en la Vigília Pasqual i acaba amb les vespres del Diumenge de Resurrecció (1 d’abril). Este període de temps s’anomena justament el «tríduum del crucificat, sepultat i ressuscitat».
 
29 de març: Dijous Sant. La missa vespertina «en la Cena del Senyor» evoca aquella Cena en què Jesús, va oferir a Déu Pare el seu Cos i la seua Sang. Hui celebrem la institució de l’Eucaristia, la institució de l’Orde Sacerdotal i el manament del Senyor sobre l’amor fratern.
 
30 de març: Divendres Sant. No hi ha missa. L’Església hui medita sobre la Passió del Senyor i adora la Creu. Hui es prega especialment per la salvació de tot el món.
 
 31 de març: Dissabte Sant. L’Església s’està vora el sepulcre i medita sobre la Passió i Mort del Senyor i sobre el seu descens a l’infern. Hui tampoc hi ha missa.
 
31 de març-1 d’abril: Vigília Pasqual en la Nit Santa. Esta celebració commemora la Nit Santa en què el Senyor va ressuscitar i és figura de la Pasqua autèntica de Crist, de la nit de l’alliberament verdader, en què «rompudes les cadenes de la mort, Crist puja victoriós de l’abisme» (Pregó pasqual).
 
PASQUA
 El temps pasqual comença amb la Vigília Pasqua (31 de març-1 d’abril) i acaba el diumenge de Pentecosta (20 de maig).
 
9 d’abril: Sant Vicent Ferrer, prevere. Les quatre diòcesis valencianes comencen la celebració de l’Any Jubilar Vicentí, amb motiu del 6é centenari de la mort de sant Vicent Ferrer, patró principal de la Comunitat Valenciana.
 
10 d’abril: Solemnitat de l’Anunciació del Senyor.
 
12 d’abril: La Santa Faç de Nostre Senyor Jesucrist. És festa a Alacant i a l’arxiprestat de Mutxamel.
 
18 d’abril: Beat Andreu Hibernon, religiós.
 
23 d’abril: Sant Jordi, màrtir. És l’antic patró del Regne de València.
 
25 d’abril: Sant Marc, evangelista. Aniversari de l’ordenació episcopal del cardenal Antonio Cañizares, arquebisbe de València (1992).
 
 1 de maig: Sant Josep Obrer.
 
3 de maig: La Creu de Maig; Sants Felip i Jaume, apòstols. La festa de la Creu de Maig o Invenció de la Santa Creu se celebra tradicionalment a la nostra terra amb l’erecció de grans creus adornades amb flors.
Portada | Sumari | Edicions Anteriors | Contacte´ns | Mapa general del sitio
Copyright © 2018 Revista Cresol
Regreso al contenido | Regreso al menu principal