Rafael Alventosa i Artés, per R. Peris - Revista Cresol

Vaya al Contenido

Menu Principal:

Sumari > ALTRES ESGLÉSIES
 
Rafael Alventosa i Artés, missioner valencià
 
 
Pare Ramon Peris i Pla, Missioner a l’Equador
 
 
 El dissabte 27 de gener de 2018, el missioner valencià d´Aiacor (Canals) Rafael Alventosa i Artés va rebre el sagrament de l'orde sacerdotal, conferit per l'arquebisbe de Portoviejo (Equador) juntament amb uns altres dos companys.
 
  Al sendemà, diumenge dia 28, va celebrar la primera missa a la missió de San Patricio. Rafael ha estat quatre anys en la parròquia de San Patricio ajudant en la pastoral al també missioner valencià P. Ramon Peris i Pla. La comunitat cristiana de San Patricio, agraïda a Déu pel do del sacerdoci del fins ara «germà Rafa», va viure moments de goig i entusiasme, especialment els jóvens, alguns dels quals van expressar el seu desig de preparar-se per a ingressar al seminari. Una de les prioritats de la pastoral juvenil és despertar en els jóvens la vocació a la vida sacerdotal i missionera, ja que la necessitat de pastors és immensa en estes terres on viuen milions de catòlics que necessiten ser atesos espiritualment davant d'una societat famolenca de Déu i necessitada de la llum de l'Evangeli.
 
  A l'ordenació sacerdotal i primera missa de Rafa van assistir amics i familiars. Des de València es va desplaçar don Arturo, delegat diocesà de missions OMP, i director espiritual del Seminari Major de València, i també la germana Tere, de l'associació de Laiques Dominiques de Xàtiva. Igualment va participar el missioner valencià de l'Alcúdia de Crespins P. Enric Molina i Llàcer, actualment a Nicaragua. Notòria va ser la presència de monsenyor Rafael Cob, bisbe del Vicariat de Puyo, a la selva equatoriana, espanyol de Burgos i molt amic de Rafa, el qual li va posar l'estola i la casulla al neosacerdot en un acte d'afecte i suport al seu nou ministeri.
 
  Don Arturo va predicar en la primera missa ressaltant la gràcia que el sacerdot, «home de Déu, un altre Crist», conferix especialment en el sagrament de la Confessió i en l'Eucaristia, on Déu unix i nodrix el seu poble.
 
   El pare Rafael va rebre el nomenament per a guiar la parròquia de Santa Narcisa de Jesús al populós barri de San Alejo, a Portoviejo. L'arquebisbe, monsenyor Lorenzo, va agrair al també missioner valencià P. Rubén Cortell els cinc anys de servici pastoral eficaç —ell ha de tornar a València a finals de febrer. Rafael prengué possessió de la parròquia el dia 11 de març.
 
   Cal afegir que Rafael celebrà el diumenge dia 11 de febrer la seua primera missa a Aiacor i, més tard, a Canals, al convent de les germanes clarisses.
 
 Donem gràcies a Déu per enviar-nos nous pastors «amb olor d'ovella», que ens ajuden a trobar a Jesús, estimar-lo, adorar-lo, seguir-lo i anunciar-lo.
Gràcies, pare Rafael, pel teu sí generós, sacrificat, pacient i seré. Et desitgem, en esta nova etapa de vida que comences, una entrega autèntica d'amor a Déu i a l'església en la missió que Déu et confia.
Que la Mare de Deu dels Desamparats siga el teu consol en els moments difícils i la teua llum per a ser sempre fidel a Jesucrist. Enhorabona! Moltes felicitats de part de tots els que des de la teua terra t’estimen, t'acompanyen en la Missió i resen per tu.
Portada | Sumari | Edicions Anteriors | Contacte´ns | Mapa general del sitio
Copyright © 2018 Revista Cresol
Regreso al contenido | Regreso al menu principal