ART I CONTEMPLACIÓ - Revista Cresol

Vaya al Contenido

Menu Principal:

Sumari > CRESOLET
 ART I CONTEMPLACIÓ  
 
UNA NOVA OBRA DE MURILLO AL MUSEU DE BELLES ARTS DE VALÈNCIA
 
 
 Ja sabeu que el Museu de Belles Arts Sant Pius V és una de les pinacoteques més importants d’Espanya. L’any passat va acabar la rehabilitació de l'antic edifici del Col·legi Seminari de Sant Pius V, que alberga el Museu des de 1946.   Però ara vos volem parlar d’una obra recent que s’ha incorporat a la col·lecció permanent. Es tracta d’una pintura inèdita de Bartolomé Esteban Murillo, Religiosa en contemplació, datada cap a 1665-1670 i que representa a una monja que sosté entre les mans un crucifix de fusta.
 
  La direcció del Museu informa que l’obra d'art, que pertany a la Col·lecció Delgado, ha sigut cedida en comodat per un període de cinc anys, i s'ubicarà en la sala dedicada a l'art barroc espanyol.
 
  Com podeu observar, la mirada de la jove monja transmet una elevada força interior que la porta a buscar la llum, ignorant allò que la rodeja. El personatge revela la mística d'arrels hispanes de personatges que, com ara santa Teresa, van desenvolupar la seua unió amb Déu des de la intimitat de la contemplació. Este gest fisonòmic —indica la nota de premsa del Museu—  el trobem amb una certa freqüència en l'obra de Murillo, el qual va desenvolupar un codi simbòlic que va quedar fixat en la pintura sevillana.
 
  No se sap amb certesa qui és la retratada. Podria ser una santa religiosa ja venerada en el seu temps o la sèptima filla del pintor, que va ingressar en un convent.
 
  Ja tenim un motiu més per a visitar el Museu.
Copyright © 2018 Revista Cresol - Creado por SocialOpen
Regreso al contenido | Regreso al menu principal