PROMPTUARI LITÚRGIC - Revista Cresol

Vaya al Contenido

Menu Principal:

Sumari > CRESOLET
PROMPTUARI LITÚRGIC  
TEMPS PASQUAL

17 de maig. Sant Pasqual Bailon. Religiós, patró de la diòcesi de Sogorb-Castelló, de Vila-real i del Genovés, patró de les obres i congressos eucarístics.

18 de maig. Aniversari de la mort de fra Gilabert Jofré, frare mercedari valencià, fundador de l’Hospital d’Ignoscens, Folls e Orats.

19 de maig. Beats Joan de Cetina, franciscà del convent de Chelva, i Pere de Dueñas, màrtirs (1397).
 
20 de maig. Solemnitat de Pentecosta, en la qual es commemora, juntament amb l'efusió de l'Esperit Sant sobre els deixebles a Jerusalem, els orígens de l'Església i l'inici de la missió apostòlica a totes les tribus, llengües, pobles i nacions. Aniversari de l'ordenació episcopal del papa Francesc (1992). Dia de l´Acció Catòlica i de l´Apostolat seglar.
 
TEMPS ORDINARI
21 de maig. Santa Maria, Mare de l'Església, encomanada per Crist als seus deixebles perquè perseverants en l'oració cooperen amb l'Esperit Sant en la proclamació de l'Evangeli.
 
24 de maig. Jesucrist, gran sacerdot per sempre, festa litúrgica que va impulsar l’arquebisbe de València Garcia Lahiguera.
 
27 de maig. Solemnitat de la Santíssima Trinitat, en què confessem i venerem l'únic Déu en la Trinitat de persones, i la Trinitat de persones en la unitat de Déu. DIA PRO ORANTIBUS.
31 de maig. Festa de la Visitació de la Benaurada Verge Maria.
 
3 de juny. Solemnitat dels Santíssims Cos i Sang de Crist qui, amb estos aliments sagrats, oferix el remei de la immortalitat i la garantia de la Resurrecció. Dia de la Caritat. Les processons recorren els carrers valencians amb un ritu solemne, amb cants i oracions, per tal de manifestar públicament la fe i la pietat cap al Santíssim Sagrament.
 
8 de juny. Solemnitat del Sagrat Cor de Jesús, qui, mans i humil de cor, exaltat en la creu va ser fet font de vida i amor, del qual s’assacien tots els hòmens.
 
9 de juny. El Cor Immaculat de la Benaurada Verge Maria, qui, conservant en ella la memòria del compliment dels misteris de la salvació en el seu Fill, va esperar ardentment la seua realització definitiva en Crist.
 
12 de juny. Santa Maria Rosa Molas i Vallvé, verge, fundadora de les Germanes de la Consolació, venerada especialment a les diòcesis de Castelló i Tortosa.
 
15 de juny. Santa Maria Micaela del Santíssim Sagrament, fundadora de l'Institut d'Adoratrius del Santíssim Sagrament i de la Caritat, les restes de la qual es veneren a València.
 
22 de juny. Beats Ramon Esteban Bou, natural de la Nucia, i companys màrtirs.
 
24 de juny. Solemnitat de la Nativitat de sant Joan Baptista.
 
29 de juny, Solemnitat dels sants Pere i Pau, apòstols.
 
1 de juliol. La Preciosíssima Sang.
 
2 de juliol. Dedicació de l'església-cocatedral d'Alacant.
 
4 de juliol. Santa Isabel d'Aragó, reina de Portugal, nascuda probablement a Vila-real.
 
10 de juliol. Beats valencians Carmel Bolta i Francesc Pinazo, màrtirs.
 
11 de juliol. Sant Benet, abat, patró d'Europa.
 
14 de juliol. Dedicació de la catedral d'Oriola; beat valencià Gaspar Bono.
 
16 de juliol. La Mare de Déu del Carme.
 
Copyright © 2018 Revista Cresol - Creado por SocialOpen
Regreso al contenido | Regreso al menu principal