Un bon Fòrum sobre el cristianisme, per A. Alapont - Revista Cresol

Vaya al Contenido

Menu Principal:

Sumari > ANÀLISIS LES COMUNICACIONS SOCIALS
 ¿PER QUÈ ELS MITJANS DIOCESANS NO PUBLIQUEN ESTE ARTICLE?
 
Un bon Fòrum sobre el cristianisme

 
Alexandre Alapont, sacerdot diocesà
 
  Els dies 24 i 25 de febrer de 2018, un grup entusiasta de cristians ens aplegàrem al col·legi de Jesús Maria de la gran via de Ferran el Catòlic de València. Pense que en seríem unes 500 persones o més; m'impressionava vore tants hòmens i dones reunits en nom de Jesús, per a parlar sobre el mateix Jesús, sobre el cristianisme en el món actual, el papa Francesc, la natura, els pobres, l'Església, etc., i parlar també sobre els reptes d'ara a la nostra fe. Fou un cap de setmana ple d'alegria i dinamisme, ple d'il·lusions i esperances de canvi.
 
Les ponències i els debats
  Hi hagueren tres ponents principals: Bernardo Pérez Andreo, doctor en Teologia i professor a Múrcia; la senyora Emilce Cuda Dunbar, doctora en Teologia i professora universitària a Buenos Aires; i la monja benedictina Teresa Forcades, doctora en Teologia i Medicina. Els tres ponents van estar a una altura admirable i van mostrar la seua competència. I, com que érem en un Fòrum, l'audiència participà amb moltes preguntes després de cada parlament. Tot sense presses; però cal dir que moltes preguntes pareixien albirar una Església del futur prou diferent de l'Església de hui. La persona més nomenada durant tot el Fòrum va ser el papa Francesc; ell és el capdavanter d'un poble de Déu que camina per la terra.
Un dels reptes majors que té l'Església ara mateix és el capitalisme. El doctor Bernardo Pérez ho explicà molt bé, perquè el capitalisme ens ha penetrat a tots i també ha entrat dins l'Església. Però no podem deixar d'atacar-lo, igual que fa el papa Francesc.
 
  La doctora Emilce Cuda ens parlà de com hem de ser una Església en eixida, una Església de les perifèries, una Església dels pobres, una Església que va a buscar les ovelles perdudes.
 
  Teresa Forcades ens explicà L'alegria de l'Evangeli i la Laudato si'. I ens va dir que el Papa vol introduir canvis, però no li resulta gens fàcil. També insistí sobre el nostre amor a la terra, a l'ecologia, a la natura. Va fer un parlament profund i bonic, fàcil de seguir. Anà combinant ortodòxia i atreviment, insinuant camins nous per a una Església que vol obrir-se més i més al món de hui.
 
Una mirada des del món obrer
  El doctor Héctor Illueca ens parlà des de la seua increença i des de la lluita obrera. Ell també admira el papa Francesc. Moltes de les opinions del Papa sobre la injustícia contra els pobres, els patiments dels exiliats, la mala recepció dels immigrants, les incomptables morts al mar, etc., són idèntiques a les dels moviments populars. També la senyora Charo Castelló, expresidenta del Moviment Mundial de Treballadors Cristians, natural de la Vall d´Uxó, ens explicà la lluita dels cristians dins del moviment obrer.
 
Les celebracions litúrgiques
Durant el Fòrum tinguérem unes celebracions litúrgiques preparades amb tota cura. Els salms, les oracions, els càntics, les lectures, etc., ens penetraren l'ànima per la seua sinceritat i la seua gran bellesa. I tot en valencià! Especialment l'Eucaristia final fou tan participativa i compartida que pareixia que estàvem en una comunitat dels primers cristians. I també férem una col·lecta per als pobres d'Àfrica i per als necessitats del nostre barri de Natzaret, per a compartir els béns.
  
Una cosa trista i incomprensible
Però en el Fòrum tots estàvem astorats i tristos de no vore ni un dels nostres bisbes, ni un vicari episcopal, ni ningú dels nostres germans diocesans amb autoritat jeràrquica. ¿Per què no vénen? ¿De què tenen por? ¿Quins recels n´hi han? Una volta més volem repetir-los que els esperàvem. ¿Vindran a l'any que ve?
 
Nota final
Només acabar-se el Fòrum, vaig escriure i enviar este article al nostre periòdic diocesà PARAULA. M'ha estranyat que no l'hagen publicat. Per això, l'envie ara al nostre benvolgut CRESOL, que és la nostra revista, de la Unió Apostòlica, fraternal i lliure.
Copyright © 2018 Revista Cresol - Creado por SocialOpen
Regreso al contenido | Regreso al menu principal