Editorial - Revista Cresol

Vaya al Contenido

Menu Principal:

Editorial

Sumari
Lideratge significatiu

  Comencem el número 145 amb la intenció de pregària del papa Francesc per al mes de juliol. El Sant Pare demana pregar pels sacerdots (líders) en la seua missió pastoral: Perquè els sacerdots que viuen amb fatiga i en la solitud el treball pastoral se senten ajudats i confortats per l'amistat amb el Senyor i amb els germans.

  Ens preguntem en este número: ¿Què ens està passant? ¿D'on sorgix la fatiga i la solitud? Hi ha una sensació de fracàs en el ministeri dels preveres! (Marhuenda). ¿Què està influint en la nostra consciència ministerial negativa? Urgix un lideratge significatiu per al moment actual. ¿Hi ha esperança?

  Sembla evident que necessitem autèntics líders en la societat i en l'Església. Presentem un número amb esta finalitat. Vos presentem testimonis verdaders de líders. A uns quants d'ells els donem la benvinguda, ja que escriuen per primera vegada en estes pàgines. Líders teòlegs (Castillo Sánchez); líders seglars (I. Bono), hòmens i dones (Teresa Valero, Everilda
Ferriols); líders bisbes
(entrevista a l'emèrit valencià monsenyor Manuel Ureña i Pastor); líders religiosos: un homenatge sentit al benvolgut amic i mestre el pare jesuïta Ramiro Reig.

  Reflexionem sobre el paper del lideratge en el moment actual. Líders amb una visió de futur. Líders actius i contemplatius. Líders amics del Senyor i dels germans. Líders amb capacitat de treballar en equip. Líders innovadors i conservadors, d'esquerres i de dretes. El lideratge és essencial perquè les nostres institucions siguen sanes i fortes; i perquè les nostres comunitats siguen més significatives.

  ¿Com formar hui la missió del lideratge? ¿Quin futur és el que apassiona a un líder? Hi ha hagut un canvi cultural inaudit, i l'autèntic líder —si vol ser significatiu— no el pot eludir. Vos convidem a discernir.

  El papa Francesc és un líder d'importància mundial, que vol ajudar-nos a superar contraposicions amb l'alegria de l'Evangeli. Les coses van millor, sense cap dubte, amb l'embranzida d'este infatigable capdavanter.

  ¿Quin tipus de líder és Jesús? Un líder significatiu, testimoni de la veritat, amb una existència itinerant; amb una peculiar forma de pensar. Un pastor, humà i diví, verdaderament bo, que relativitza les institucions. No hi ha fórmules simples per a definir-lo. Un autèntic líder, que parla amb autoritat, sense autoritarismes.

  «No puede instaurarse la fraternidad propugnando unas relaciones verticales y unidireccionales en las que el líder tenga todos los poderes y virtualidades y el pueblo quede satelizado en torno a él, como simples ejecutantes…» (Pedro Trigo: Jesús, nuestro hermano, Sal Terrae, p. 71).

  Per a ajudar-nos a discernir sobre el lideratge cristià verdader, vos recomanem el llibre que acabem de citar, l'autor del qual és un jesuïta espanyol que viu a Veneçuela; en ell el lideratge apareix encarnat en la realitat. Vos convidem a llegir-lo amb temps, durant l'estiu. Tal vegada ens puga ser de profit. No hem pogut publicar la recensió que teníem prevista. Estem oberts, en el pròxim número, a compartir els vostres comentaris.

  Bon estiu!


Copyright © 2018 Revista Cresol - Creado por SocialOpen
Regreso al contenido | Regreso al menu principal