EDITORIAL: MISSIÓ EN POBRESA I SENZILLESA - Revista Cresol

Vaya al Contenido

Menu Principal:

EDITORIAL: MISSIÓ EN POBRESA I SENZILLESA

Sumari
Missió en pobresa i senzillesa

El papa Francesc ens demana pregar, especialment en el pròxim mes d'octubre, perquè "despertem el fervor missioner i estiguem presents entre els pobres, els marginats i amb els qui no tenen veu".

En l'editorial del número anterior convidàvem a llegir durant l'estiu el llibre del teòleg pare Pedro Trigo Jesús, nuestro hermano (Sal Terrae). Deixàvem pendent la recensió, que ací va amb la ploma de l'escriptor i professional pare V. Botella. També publiquem l'entrevista que li hem fet a l'autor, jesuïta veneçolà d'origen espanyol, encapçalada per una citació: "No es pot evangelitzar sinó en pobresa". ¡Heus ací la clau per a realitzar la missió hui!

Sí, només en senzillesa i pobresa podrem realitzar la missió de Jesús hui a Europa, entre els pobres, els marginats i els qui no tenen veu. Viure en senzillesa i pobresa és decisiu per a poder ser acreditats per Ell i pels germans. "Acollir, protegir, promoure, integrar" els im-
migrants, tal com ens diu el papa Francesc, solament ho podrem fer participant de la senzillesa i la pobresa que ens enriquix.

L'elit intel·lectual d'Occident, amb raó o sense raó, arremet molt durament contra l'Evangeli i els seus ministres. "Et done gràcies, Pare, Senyor del cel i de la terra, perquè has revelat als senzills tot això que has amagat als savis i entesos" (Mt 11, 25-27).

Són els insignificants els que han cregut en Je-

sús. Jesús no era ni un retòric ni un sofista ni un cínic, sinó un home de fonament i cor. La nostra missió està destinada preferentment als més pobres. Hi ha tant per fer i en tants fronts..., sense presumir de res, sense vanaglòria mundana. L'apòstol denuncia: "Presumint de savis, s'han tornat necis" (Rom 1, 22).

L'ambient que ens rodeja està buscant una alternativa a l'estructura social i religiosa heretada. Alguna cosa nova està naixent... Està renaixent un interés per la religió i per la fe, separat de tot el que sona a institució. Un moment nou de gestació històrica. L'home va prenent consciència del seu buit personal. Acceptem una certa rebel·lia, sabent que s'està omplint un buit. La nostra missió és sembrar des de la senzillesa, sense pretendre collir immediatament els
fruits.

Comencem un nou curs. Sobretot per a actuar, per a posar en pràctica el que creiem.

Un nou número, elaborat pels diferents autors amb la calor de l'estiu, i publicat amb molt d´amor. Agraïts amb tots. En el pròxim número inaugurarem l'any 20 de la publicació. CRESOL, obert a totes les possibles col·laboracions.

Necessitem models de vida senzills: horitzontals, ecolò-gics, sostenibles. Jesús va ser la persona més reeixida que hi ha hagut i hi haurà. Jesús és el Mestre que ens inspira.

Bon curs! Bon treball!
Copyright © 2018 Revista Cresol - Creado por SocialOpen
Regreso al contenido | Regreso al menu principal